04. septembar 2010.

u povodu prijave BHT-a i FTV-a Regulatornoj agenciji za komunikacije i obaveze Tužilaštva BiH za provođenje istrage protiv lica koja zloupotrebom službenog položaja služe vladajućim strankama

Bosanska stranka je podnijela Regulatornoj agenciji za komunikacije prijavu protiv BHT-a i FTV-a zbog kršenja Izbornog zakona i Zakona o komunikacijama. U prijavi je naznačeno da BHT i FTV i u zvaničnoj izbornoj kampanji nastavljaju sa višegodišnjom diskriminacijom BOSS-a, kršeći zakonske odredbe o obavezi ravnopravnog praćenja stranačkih aktivnosti.

 

Predsjednik BOSS-a i kandidat za državni Parlament Mirnes Ajanović ističe da je Tužilaštvo BiH dužno provesti istragu protiv lica koja zloupotrebom položaja u cilju služenja vladajućim strankama – djeluju direktno protiv penzionera, nezaposlenih, radnika bez posla ili sa malim platama, demobilisanih prevarenih boraca i svi ostalih koji se već dvadeset godina nalaze u izuzetno teškom stanju zbog pljačkaškog terora funkcionera SDA, Stranke za BiH, SDP-a i drugih političkih prevaranata. Regulatorna agencije za komunikacije mora konačno prestati služiti vladajućim strankama tolerišući brutalnu medijsku diskriminaciju djelovanja nezavisne opozicije, upozorava kandidat BOSS-a za Predsjedništvo BiH prof. dr Izudin Kešetović.

You may also like...