Zbog borbe za građane – Mirnesa lažno prijavili Tužilaštvu BiH

Tužilaštvo BiH je obavijestilo Mirnesa Ajanovića (akt broj: T20 0 KT 002921 21) da je donijelo, citiramo: “Naredbu o neprovođenju istrage zbog krivičnog djela Lažno prijavljivanje iz člana 234. KZBiH, jer nema dokaza za postojanje osnova sumnje da ste počinili krivično djelo”, završen citat.
Prethodno je predsjednik BOSS-a i advokat Mirnes Ajanović saslušan u svojstvu osumnjičenog u prostorijama SIPA BiH, po krivičnoj prijavi United Media putem Vasvije Vidović, jer je 16. 6. 2021. godine navodno lažno prijavio monopol nad pravima prenosa nogometnog prvenstva i utakmica državne reprezentacije, a što je bilo onemogućeno većini telekom operatera u BiH.
Podsjećamo, Mirnes Ajanović je u cilju sprječavanja diskriminacija većine građana BiH izvijestio Tužilaštvo BiH o indicijama da su odgovorna lica United Media, Nova BH, Telemach, Regulatorne agencije za komunikacije i Konkurencijskog vijeća BiH izvršila krivična djela iz člana 204. Krivičnog zakona BiH – Povreda ravnopravnosti u vršenju privredne djelatnosti i člana 224. Krivičnog zakona BiH – Nesavjestan rad u službi, zbog onemogućavanja građanima BiH da prate Evropsko prvenstvo u nogometu, utakmice Nogometne reprezentacije BiH, kao i druge događaje za koje se otkupljuju ekskluzivna prava.
Nakon intervencije Mirnesa Ajanovića Tužilaštvu BiH svi telekom operateri u BiH su dobili pravo na emitovanje tv Nova BH, iako to prethodno preko godinu dana nije bilo dozvoljeno, a o svemu je detaljnije obrazloženo u video prezentaciji Mirnesa Ajanovića u prilogu:

You may also like...