Saopštenje za javnost u povodu obraćanja Mirnesa Ajanovića povodom krivične prijave protiv Darija Kordića

Kao što je najavio predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, danas je održano obraćanje javnosti uživo putem Facebook platforme, u trajanju od 40 minuta, a tokom kojeg su građanima prezentirane informacije povodom podnesene krivične prijave protiv Darija Kordića i drugih lica zbog izazivanja nacionalne netrpeljivosti i unošenja razdora u konstitutivne narode u BiH, i gdje su građani učestvovali u svojim komentarima. Istovremeno je prezentirana i zvanična informacija Tužilaštva BiH da je formiran predmet protiv Darija Kordića po prijavi Mirnesa Ajanovića, te je najavljeno da će se i u narednim danima tražiti od Tužilaštva BiH što hitnije provođenje svih aktivnosti u cilju krivičnog procesuiranja, a o svemu je obaviješten sekretarijat Haškog tribunala kako bi se izvršile provjere o nadležnosti i mogućnostima postupanja ovog suda u odnosu na pravosnažno osuđenog Darija Kordića na kaznu zatvora od 25. godina.

S obzirom na veliko interesovanje javnosti u BiH i šire u osudi veličanja ratnih zločina i ratnih zločinaca, Mirnes Ajanović je najavio da će i ubuduće, ukoliko Tužilaštvo BiH odmah ne reaguje, podnositi krivične prijave protiv svih koji slave ili veličaju ratne zločine ili ratne zločince bez obzira kojem narodu pripadali. Krivični progon takvih lica je jedini način zaštite žrtava genocida i ratnih zločina, ali i sprječavanja unošenja razdora i netrpeljivosti među konstitutivne narode i ostale u BiH.

Link obraćanja „MIRNES AJANOVIĆ: DOSTA! NATJERATI ĆEMO DRŽAVU NA KRIVIČNI PROGON SVIH KOJI VELIČAJU RATNE ZLOČINE I RATNE ZLOČINCE“:

https://www.facebook.com/A.Mirnes/videos/1002816017821548/

You may also like...