23.03.2017. – u povodu zakazane rasprave Gradskog vijeća Tuzla o zahtjevu da trasa brze ceste Sarajevo – Beograd ide preko Tuzle

Odbijanje inicijative da se prilikom pregovaranja sa Republikom Srbijom traži da trasa buduće brze ceste Sarajevo – Beograd ide preko Tuzle, pokazuje da Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH djeluje protiv interesa Federacije BiH a u interesu lobija susjedne države. Kako bi se onemogućilo protivdržavno djelovanje vladajuće parlamentarne koalicije u Federaciji BiH, predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović je inicirao da se u dnevni red sjednice Gradskog vijeća Tuzla, uvrsti tačka dnevnog reda pod nazivom: Razmatranje zaključaka Gradskog vijeća Tuzla u vezi izgradnje regionalnog puta Sarajevo – Beograd.

Kolegij gradskog vijeća je prihvatio inicijativu Mirnesa Ajanovića, te je u Dnevni red sjednice Gradskog vijeća zakazane za 30. mart uvrštena navedena tačka, kako bi Grad Tuzla zvanično zatražio da se prilikom pregovora o gradnji ceste traži da trasa prelazi preko Tuzle.

23.03.2017.

You may also like...