24.12.2017. – u povodu ponovnog moralnog sunovrata SDP-a

Odluka SDP-a da u saradnji sa vijećnicima SDA na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla usvoji Izvještaj o radu JZU Gradske apoteke, i pored nesporne činjenice da se zbog poslovanja protivno Zakonu o javnim nabavkama BiH prometovalo preko 20 miliona maraka – potpuni je moralni sunovrat SDP-a.

SDP je sa svojim političkim slugama odlučio podržati skandaloznu odluku JZU Gradske apoteke da ne primjenjuju Zakon o javnim nabavkama, Pravilnik i dopis Agencije za javne nabavke kojim su upozoreni da su dužni prilikom nabavke lijekova provesti postupak javnih nabavki. SDP, SDA i njihovi saučesnici su prihvatili i apsurdnu argumentaciju neprimjenjivanja Zakona da neke apoteke u Republici Hrvatskoj ne primjenjuju Zakon o javnim nabavama!? Puna odgovornost za trajni pečat sramote na Gradskom vijeću Tuzla i SDP-u je i na članovima Glavnog odbora SDP-a, odnosno predsjedniku Gradskog odbora SDP-a Slađanu Iliću i gradonačelniku Jasminu Imamoviću, koji su kao i ostali vijećnici bili upoznati sa svim dokazima kršenja Zakona o javnim nabavkama. SDP, SDA i njihovi saučesnici su zanemarili i dopise Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA-e)  i  Tužilaštva TK, upućene Gradskom vijeću, da je protiv odgovornih lica JZU Gradske apoteke zbog krivične prijave za poslovanje protivno Zakonu formiran predmet i otvorena istraga.

Zbog ovakvog sramnog i skandaloznog djelovanja SDP-a, kao i skandaloznog protupropisnog izmještanja planiranog nebodera od 22 sprata sa gradskog zemljišta na privatno, te povratka na apsolutno totalitarno SDP-ovo djelovanje protiv interesa građana – BOSS je napustio parlamentarnu većinu.

24.12.2017.

You may also like...