26. mart 2002.

u povodu zahtjeva Bosanske stranke za hitni povrat dokumenata Služne nacionalne sigurnosti HR Herceg-Bosne

Član Glavnog odbora Bosanske stranke, advokat Faruk Balijagić, uputio je Predsjedniku Federacije i Premijeru Vlade zahtjev za hitni povrat 36 kamiona dokumenata Služne nacionalne sigurnosti HR Herceg-Bosne – koja je od strane bivše vlasti predata tadašnjem predsjedniku Republike Hrvatske Franji Tuđmanu.

SDA i HDZ su uz prećutnu saglasnost SDP-a dopustile da ova dragocjena dokumentacija izađe iz BiH – te da se prikriju činjenice o dogovorenom bošnjačko-hrvatskom razgraničenju i određenim ratnim zločinima.

Bosanska stranka zahtijeva od premijera Alije Behmena i predsjednika Federacije Safeta Halilovića, da izvrše svoje ustavne obaveze i od predsjednika R Hrvatske Stipe Mesića i premijera Ivice Račana – zahtijevaju vraćanje dokumentacije SNS-a iz Zagreba – čije postojanje i lokaciju potvrđuju i saznanja predstavnika Haškog suda.

Time bi se, obzirom na predstojeće ujedinjenje dvije obavješatajne službe, AID-a i SNS-a, kompletirala jedinstvena dokumentacija buduće zajedničke obavještajne službe.

You may also like...