01.03.2018. – u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i boračkih protesta

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović upućuje građanima najiskrenije čestitke u povodu 26. godišnjice Dana nezavisnosti BiH, ističući da su građani i boračke organizacije prisiljeni da se i na sibirskim hladnoćama protestima ponovo bore za egzistenciju svojih porodica i nezavisnost države od nemoralnih političara, tajkuna i svih vrsta ratnih i poratnih profitera i mafijaša.

Prvog marta 1992. godine građani su odlučili da BiH nastavi historijski hod kao suverena i samostalna država svih njenih građana i naroda, a za slobodu u nezavisnoj državi izborili su se dostojanstveni ljudi i patriote, koje je snažna svijest o pripadnosti bosanskom tlu i bosanskom podneblju vodila u neravnopravnu i bespoštednu borbu.

Vladajući političari redovno varaju i izdaju građane, te u ime svih koji su svoje živote dali za nezavisnost BiH, njihovih porodica i svih građana koji su branili državu od agresora, dužni smo suprotstavljajući se nemoralnoj politici i političarima pokazati snažnu odlučnost da ćemo dati puni doprinos na razvoju demokratske, humane i pravedne Bosne i Hercegovine, države koja će biti po mjeri svih njenih građana, i za kakvu smo se i izjasnili na referendumu, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

01.03.2018. 

You may also like...