01.06.2018. – u povodu podnošenja prijave Federalnom tužilaštvu zbog sumnje u ometanje istrage od strane Edima Kadića, koji je kao lice protiv kojeg po nalogu Tužilaštva provodi istragu MUP TK – posjetio policijskog komesara MUP-a TK

Kao podnosilac krivične prijave protiv Edima Kadića, komercijalnog direktora JZU “Gradske apoteke Tuzla” i drugih lica zbog nepoštivanja odredbi Zakona o javnim nabavkama, Mirnes Ajanović je zatražio od MUP-a TK potvrđivanje informacije da je 29. 05. 2018. godine u 9,45 sati Edim Kadić, protiv kojeg Tužilaštvo TK provodi istragu zbog protuzakonitog poslovanja oko 30 miliona maraka – bio prisutan kod policijskog komesara MUP-a TK Dževada Kormana. Nedostavljanje tražene informacije i činjenica da je komesar Dževad Korman brat Dženada Kormana, bliskog stranačkog saradnika Edima Kadića, koji je i član Nadzornog odbora Javnog preduzeća SKPC “Mejdan” Tuzla za kojeg je lobirao Kadić kao gradski vijećnik, ukazuje na sumnju u ometanje istrage.

Skandalozna je okolnost da Edim Kadić, protiv kojeg Tužilaštvo TK po uputama Državne agencije za istrage i zaštitu provodi istragu zbog protuzakonitog poslovanja u iznosu od oko 30 miliona maraka – posjećuje policijskog komesara MUP-a TK koji je direktno nadređena osoba policijskim inspektorima iz kriminalističko-istražnog odjela, a koji su zaduženi od strane Tužilaštva TK za provođenje istrage. S obzirom na krivično-procesnu uvezanost tužilaštva i MUP-a u provođenju istraga, postoji osnovana sumnja i u zakonitost istražnog postupka Tužilaštva TK u slučaju istrage protiv Edima Kadića i drugih lica, zbog čega je dostavljena prijava i Federalnom tužilaštvu.

01.06.2018.

You may also like...