04.09.2020. – u povodu konačnog ukidanja komunalnih naknada

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid='av-kesjur86’ admin_preview_bg=”]

Nakon jednogodišnje borbe građana, nezavisnih medija, BOSS-a i ostale opozicije protiv komunalnih naknada brutalno nametnutih od strane SDP-a, Tuzlanske alternative i Jasmina Imamovića, nenarodna i totalitarna lokalna vlast morala je priznati poraz, te je na sjednici Gradskog vijeća Tuzla održanoj 31. 8. 2020. godine Izmjenama Odluke o komunalnim djelatnostima konačno ukinuto plaćanje komunalne naknade, istakao je vijećnik i nosilac liste BOSS-a za Gradsko vijeće Tuzla Mirnes Ajanović.

Prije godinu dana, vijećnik BOSS-a Mirnes Ajanović upozorio je SDP, Tuzlansku alternativu i Jasmina Imamovića da komunalne naknade moraju pasti, ili će na izborima oni pasti, što je rezultiralo podsmjehivanjem članova vladajuće većine i javnom prijetnjom da će građani morati plaćati novi SDP-ov porez, ali su nakon godinu dana stalne kampanje BOSS-a, pod strahom od odmazde građana i izgubljenih izbora – morali gubitnički podnijeti zahtjev za ukidanje komunalne naknade, što ne umanjuje obavezu da – SDP MORA PASTI.

Kandidat BOSS-a za Gradsko vijeće Tuzla, doc.dr. Izudin Šarić, podsjetio je da su SDP, Tuzlanska alternativa i Jasmin Imamović namjeravali od građana uzeti na ime komunalne naknade godišnje dva (2) miliona maraka, ali su se nakon demokratskog otpora građana totalitarnoj i nenarodnoj vlasti morali predati zbog straha od gubljenja izbora.

Kampanja BOSS-a se nastavlja, jer nemoralni SDP, Tuzlanska alternativa i Jasmin Imamović nisu prihvatili BOSS-ov prijedlog izmjene Odluke i amandmane vijećnika Mirnesa Ajanovića kojim se traži da se dostavljena nezakonita i retroaktivna rješenja o komunalnoj naknadi stave van snage, te da se vrati novac koji su građani platili za komunalnu naknadu za koju nije postojao zakonski osnov za naplatu, što dokazuje usvojena žalba koju je Mirnes Ajanović dostavio Ministarstvu prostornog uređenja TK, istakao je kandidat BOSS-a za Gradsko vijeće Tuzla novinar Danijel Senkić, koji je maksimalno učestvovao u kampanji obaranja komunalne naknade.

04.09.2020.

[/av_textblock]

You may also like...

Komentariši