06. maj 2002.

u povodu političke odmazde HDZ-a protiv Bosanske stranke

Federalni poslanik Džems Sulejmanagić obavještava javnost, da se posljednjih sedmica Bosanska stranka našla na organizovanom udaru HDZ-ovog profiterskog i tajkunskog lobija, koji putem svog funkcionera i glavnog tuzlanskog inspektora Zlatka Ungera – pokušava da serijom neistina kompromituje predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića.

Bosanska stranka je u više navrata upozoravala, da se jednonacionalnim kapitalom HDZ-a i tzv. Herceg-Bosne – u Federaciji, a posebno u Tuzli – otkupljuju svi uspješni privredni subjekti, kako bi se ugrozio multietnički identitet, a Bošnjaci doveli u poziciju potlačenog naroda. U ime reafirmacije multietničkih vrijednosti, predsjednik BOSS-a je tražio da se ovom pitanju – ekonomske okupacije Bošnjaka, posveti najveća pažnja.

Umjesto toga, Mirnes Ajanović i BOSS su izloženi strahovitoj političkoj odmazdi HDZ-a, koji preko svog šefa Opštinske službe za inspekcije plasira notorne neistine. Funkcioneru HDZ-a Zlatku Ungeru, na usluzi su se našli i neki mediji, kao i sam načelnik Opštine Tuzla Jasmin Imamović, koji je dopustio da njegov pomoćnik za inspekcije, zloupotrebom položaja, vrši privatne i HDZ-ove političke odmazde.

You may also like...