06.09.2004. – u povodu efikasnijeg provodjenja ekonomsko-socijalnih mjera

Press konferencija

 

u povodu efikasnijeg provođenja ekonomsko-socijalnih mjera u cilju adekvatne socijalne i zdravstvene zaštite penzionera u opštinama Federacije

 

U skladu sa zahtjevom Udruženja penzionera Tuzla, predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je federalnom Parlamentu poslaničku inicijativu kojom se u deset tačaka predlažu realno izvodljive mjere u cilju osiguranja adekvatne socijalne i zdravstvene zaštite penzionera u Federaciji.

Neophodno je preciznim rješenjima i rokovima obavezati Vladu da pored realizacije mjera, osigura i efikasnu naplatu doprinosa PIO, kako bi se omogućilo ostvarivanje stečenih prava penzionera i poboljšanje njihovog materijalnog statusa.

Takođe, predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović dostavio je poslaničku inicijativu Parlamentu FBiH u cilju donošenja odluke kojom će se spriječiti povećanje cijena električne energije domaćinstvima, jer bi poskupljenje najviše pogodilo upravo penzionere.

Federalni Parlament je dužan adekvatnim odlukama obavezati Vladu da u parlamentarnu proceduru ne dostavlja zakonske propise kojim bi se građani, a posebno penzioneri – doveli u još teži materijalni položaj, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

6.9.2004.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...