07.07.2005.

Press konferencija

 

u povodu koordiniranih organizovanih akcija u cilju negiranja genocida u Srebrenici i zastrašivanja povratnika i stranih delegacija povodom obilježavanja 10. godišnjice genocida

 

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović pozdravlja osudu koju je visoki predstavnik Pedi Ešdaun uputio zbog špekulacija predstavnika MUP-a RS o podmetnutom eksplozivu u Potočarima, čime je razotkrivena i podvala direktora Policije RS Dragomira Andana da su eksploziv postavili teroristi iz Federacije. Tužilaštvo BiH dužno je provesti istragu i protiv funkcionera MUP-a i Policije RS, obzirom da se eksploziv nije mogao postaviti mimo policijskog obezbjeđenja, na spremljene izjave da su eksploziv postavili “islamski teroristi”, pretresanje kuća bošnjačkih povratničkih porodica, te dezinformacije MUP-a i moralnu perverziju izmišljanja više hiljada bezimenih srpskih žrtava u Sarajevu i drugim gradovima Federacije.

Navedene aktivnosti kao i uništavanje plakata o Srebrenici u više srbijanskih gradova, ukazuju da se ne radi ni o kakvim teroristima ili huliganima, nego o precizno koordiniranim i organizovanim akcijama u cilju negiranja genocida u Srebrenici i namjeri zastrašivanja povratnika i stranih delegacija povodom obilježavanja 10. godišnjice genocida, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

7.7.05.

 

You may also like...