08.10.2020. – u povodu prezentiranja treće tačke o nemoralnom djelovanju SDP-a pod nazivom – POGIBIJE GRAĐANA ZBOG NEMARA SDP-a

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid='av-kg0l1h1b’ admin_preview_bg=”]

U povodu podsjećanja građana na dokaze o nemoralnom djelovanju vlasti, u prvom dijelu od 30 tačaka pod nazivom HRONOLOGIJA ZLA SDP-a, a sve pod sveobuhvatnim nazivom KORUPCIJA IMA SVOJE IME – SDP, što obavezuje da SDP MORA PASTI, prezentira se treća tačka pod nazivom: POGIBIJE GRAĐANA ZBOG NEMARA SDP-a.

SDP i Jasmin Imamović su godinama ignorisali zvanične zahtjeve predstavnika mjesnih zajednica i  BOSS-a, da minimalnim novčanim sredstvima riješe postavljanje sijaličnih grla na već postojeće stubove ulične rasvjete, zbog čega su izrazito ugroženi pješaci a posebno djeca prilikom odlaska u školu i povratka kućama. Neosvjetljenost ulica u urbanom dijelu a posebno u rubnim dijelovima Tuzle rezultirala je i smrtnim slučajem, kada je prelazeći neosvijetljenu saobraćajnicu u MZ Šićki Brod 2001. godine poginuo ratni heroj Armije RBiH, a iste godine zbog dvogodišnjeg zanemarivanja zahtjeva građana od strane SDP-a da se u istoj MZ postave usporivači brzine poginuo je mladić, a usporivači su postavljeni nakon protesta građana i obilježeni su tek prije sedam dana.

Zbog bahatog odnosa i zanemarivanja upozorenja građana na klizišta došlo je 5. 12. 2010. godine i do pogibije tri lica u naselju Crvene njive, kada se odvalilo kompletno brdo, iako je Imamovićeva administracija bila upozorena na pukotine u tlu.

Zbog nesaniranog oštećenja na kolovozu 31. maja 2014. godine poginula je dvadesetogodišnja djevojka, a brojni građani su stradali ili im je oštećena imovina kvarovima na autima zbog nesaniranih oštećenja na saobraćajnicama i brojnih udarnih rupa, jer su dame i gospoda iz           SDP-a i administracije Jasmina Imamovića zanemarivali stalne urgencije urgencija na urgencije vijećnika Mirnesa Ajanovića da ne smije biti oštećenja saobraćajnica i trotoara u Tuzli.

U Krečanskoj ulici je 9. 4. 2007. godine poginula građanka na koju je pala betonska ploča sa nebodera, jer SDP-ova vlast teret saniranja fasada prebacuje isključivo na građane, zanemarujući stalna upozorenja BOSS-a da se iz Budžeta moraju sanirati fasade koje ugrožavaju stanare i prolaznike.

Trebalo je više godina da se SDP-ovci natjeraju da izglasaju adekvatno obilježavanje saobraćajnica u blizini škola kako bi se zaštitili učenici, kao i da se nakon dvodecenijskog insistiranja BOSS-a počnu donositi odluke o smanjenju aerozagađenja u Tuzli, koje je takođe uzrokovalo brojna stradanja građana i teško narušavanje zdravlja.

U prilogu i BOSS-ov plakat i link spota pod nazivom SRAMOTA koji dokazuje neurednost i bahatost SDP-a

https://www.youtube.com/watch?v=KaSAIkGoW0g

08.10.2020.

[/av_textblock]

You may also like...

Komentariši