09.11.2020. – u povodu dokaza o nemoralnom djelovanju vlasti

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid='av-khbp77j0’ admin_preview_bg=”]

U povodu prezentacije HRONOLOGIJE ZLA SDP-a, što obavezuje da SDP MORA PASTI, prezentira se 15-ta tačka pod nazivom:

SDP BRUTALNO UGROŽAVA ZDRAVLJE I BEZBJEDNOST GRAĐANA

SDP zloupotrebom vlasti dosljedno ugrožava zdravlje i bezbjednost građana Tuzle, što je dokazano u HRONOLOGIJI ZLA SDP-a i ne može se demantovati, niti bilo šta bilo kada objavljeno od BOSS-a, jer je opštepoznato da BOSS nikad nije ni pogriješio a kamoli slagao.  To dokazuje i pravosnažna Presuda Kantonalnog suda u Tuzli broj P. 29/04 kojom je odbijena tužba SDP-a protiv BOSS-a u vezi navoda iz HRONOLOGIJE ZLA SDP-a.

S obzirom na potrošenih beztenderskih 14 miliona maraka za fabriku pitke vode “pročišćene” iz  fekalnog i zagađenog jezera Modrac u koje se, pored izrazitog zagađenja teškim metalima, izlijeva fekalni i hemijski otpad iz Kalesije, Banovića, Živinica i ostalih naselja u slivu rijeke Spreče – očito je da bi se svaki pokušaj klevetničkog demanta smatrao pokušajem pranja SDP-a “pročišćenom” fekalnom vodom, koja njima može biti i primjerena zbog višedecenijskog poganog političkog djelovanja prema građanima i putem “pročišćene” pitke vode.

BOSS u ovom saopštenju neće pisati o SDP-ovom višedecenijskom naplaćivanju naknade za održavanje vodomjera, protivno Zakonu o zaštiti potrošača, na način da se naknada za jedan vodomjer u zgradi višestruko naplaćuje od svih etažnih vlasnika kao da svi imaju poseban vodomjer. Nećemo ni o antologijskim Jasminovim putnim rupama ni zakašnjelim sanacijama oštećenja saobraćajnica i trotoara dok građani moraju trpiti frktanje kamenja ispod točkova automobila, koje može rezultirati teškim tjelesnim povredama, pa i smrtnom posljedicom ako kamen pogodi dijete, kao i oštećenjima na vozilima. Nećemo sada ni o neispravnom mamografskom aparatu u Domu zdravlja, nedostatku medicinske opreme i medikamenata koje moraju privatno kupovati i ljekari i pacijenti da bi se mogli liječiti, ni o nesaniranom bivšem HAK-u koji je biološka bomba, ni liftovima u katastrofalnom stanju, smrtonosnim fasadama, ni o sirotoj vatrogasnoj službi koja može gasiti požar samo do petog sprata, ni izbjegavanju seizmičkog ispitivanja tla panonskih jezera ispod kojih je ogroman krater zbog nekontrolisanog ispumpavanja slanice i upozorenjima da bi moglo doći do katastrofalnog prolamanja tla, a o svemu je BOSS na vrijeme upozoravao i predlagao rješenja. Nećemo sada ni o 30 miliona KM za smanjenje posljedica aerozagađenja i protuzakonitom usmjeravanju namjenskog novca, nećemo ni o brutalnom nepotizmu, ni saučesništvu u brojnim nemoralnim i nezakonitim djelovanjima SDP-a i krivičnim prijavama BOSS-a koje čekaju zastaru u ladicama tužilaca, jer o svemu navednom i svemu ostalom, što SDP nije dozvoljavao da se raspravlja ili je ignorisao upozorenja vijećnika BOSS-a Mirnesa Ajanovića, raspravljaćemo i rješavaćemo na sjednicama Gradskog vijeća Tuzla nakon izbora kada se Tuzla oslobodi višedecenijske zle vlasti SDP-a.

BOSS danas završava HRONOLOGIJU ZLA SDP-a, a ostalih petnaest tačaka će u skraćenom obliku, zajedno svih 30 tačaka – objaviti sutra ili prekosutra.

09.11.2020.

[/av_textblock]

You may also like...

Komentariši