09.11.2000.

Saopštenje za javnost

u povodu pokretanja istrage protiv Lenarda Adamsa, dužnosnika kompanije Braun end Rut – zbog segregacije bosanskih državljana

BOSS Logo 1

Bosanska stranka pozdravlja odluku SFOR-ove komande baze “Orao” da nakon javne osude koju je izrekao predsjednik BOSS-a i federalni poslanik Mirnes Ajanović u vezi segregacije nad bosanskim državljanima zaposlenim kod kompanije Braun end Rut – pokrene istragu protiv Lenarda Adamsa, dužnosnika ove kompanije.

Naime, Lenard Adams je protivno pravilima SFOR-a, za koji radi kompanija Braun end Rut, otpuštao Bosanske radnike sa zdravstvenim problemima stečenim radom u kompaniji, sa obrazloženjem da mu ne trebaju bolesni Bosanci.

Istraga koju je pokrenuo SFOR pokazala je da rješenja na koja poziva BOSS, poput potrebe javnog imenovanja odgovornih za kršenje zakona, ljudskih prava, korupciju i kriminal – daju rezltate.

Bosanska stranka poziva institucije međunarodne zajednice u BiH da se ugledaju na primjer koji daje SFOR – te da u skladu s tim efikasno riješe probleme sa kojima se susreću bh. radnici zaposleni u ovim organizacijama, kao što je slučaj sa seksualnim zlostavljanjem bh. žena.

09.11.2000.

You may also like...