10.10.2020. – u povodu prezentiranja pete tačke o nemoralnom djelovanju SDP-a pod nazivom – SRAMNO VELIČANJE FAŠIZMA OD STRANE SDP-a

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid='av-kg42hy35’ admin_preview_bg=”]

U povodu podsjećanja građana na dokaze o nemoralnom djelovanju vlasti, u prvom dijelu od 30 tačaka HRONOLOGIJE ZLA SDP-a, što obavezuje da SDP MORA PASTI, prezentira se peta tačka pod nazivom: SRAMNO VELIČANJE FAŠIZMA OD STRANE SDP-a.

Tuzla je i danas u borbi za oslobođenje od totalitarne i zle vlasti SDP-a i gradonačelnika Jasmina Imamovića, koji anticivilizacijskom vladavinom negiraju tekovine antifašističke internacionale, a samo formalno podržavaju antifašizam radi dobijanja glasova antifašističkih birača iz Tuzle, jer su u toku i nakon agresije na BiH 1992. – 1995. godine skidali antifašistička obilježja, ukinuli obilježavanje Dana Tuzle i dali imena ulicama u čast zloglasnih Hitlerovih sluga koji su osuđeni na smrt zbog fašističkih zločina.

SDP, tadašnji načelnik i sekretar Jasmin Imamović, odgovorni su za preimenovanje antifašističkih ulica u fašističke i veličanje Hitlerovih sluga (“Službeni glasnik Općine Tuzla”, broj 1/97, strane 9 i 10) – imenujući ulice po oficiru zloglasne 13. SS “Handžar” divizije i Pavelićevom tajniku i Hitlerovom kandidatu za guvernera, koji su osuđeni na smrt zbog počinjenih ratnih zločina (Presuda Vojnog suda XVII istočnobosanske divizije od 7. 10. 1943.).

U stenogramu sa sjednice Opštinskog vijeća Tuzla održane 27. 2. 1997. godine, između brojnih hvalospjeva Hitlerovom oficiru, navedeno je na strani 42. citiramo: “Jalska ulica se mora zvati Hadžiefendića” i “Muhamedaga Hadžiefendić on treba da bude heroj”, te uz izjavu raspravom oduševljenog predsjedavajućeg Vijeća, i prešutnost sekretara Jasmina Imamovića, prilikom imenovanja fašističke ulice u Tuzli od 100 vijećnika samo sedam je bilo protiv a tri uzdržana.

Bilo je potrebno više godina borbe vijećnika BOSS-a Mirnesa Ajanovića, protiv SDP-a koji je u borbi protiv antifašizma vezao zastave sa SDA u crveno-zelenoj koaliciji, da se ukloni sramno SDP-ovo veličanjefašista (“Sl. glasnik Općine Tuzla”, br. 1/00, i br. 5/22).

SDP je pokazao odvratnu upornost i u zadržavanju ulice Hitlerovog i poglavnikovog gradonačelnika, ali je nakon nastavka borbe i ta ulica pala 2002. godine i zamijenjena po zahtjevu vijećnika Mirnesa Ajanovića nazivom Ulica Tuzlanskih odreda. SDP i Jasmin Imamović su jednu tablu ulice Seadbega Kulovića držali na objektu pored Trga slobode do 2018. godine, kada je Ajanović skinuo i posljednju oznaku fašistoidnosti SDP-a u Tuzli.

BOSS je kontinuirano vodio višegodišnju antifašističku kampanju za uklanjanje SDP-ovih fašističkih ulica tokom koje su objavljivani brojni plakati o veličanju fašizma od strane SDP-a, a posebno sa naslovima: Zločini Muhamedage Hadžiefendića, Fašizam Seadbega Kulovića, Smrt fašizmu!, Sloboda narodu!!!, Padaj silo i nepravdo!, Narod vam je sudit zvan!!! i BOSS je pobijedio!

10.10.2020.


[/av_textblock]

You may also like...

Komentariši