15.04.2018. – u povodu Dana Armije RBiH i obaveze uvrštavanja u dnevni red oba doma Parlamenta Federacije BiH adekvatnog zakona o boračkim pravima

Dan Armije RBiH jedan je od najvažnijih i najčasnijih praznika u modernoj istoriji BiH, jer je Armija RBiH, uz teritorijalnu odbranu i ratnu policiju, bila prva okosnica stvaranja i očuvanja cjelovite i multietničke države konstitutivnih bh. naroda, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Dužnost svih izabranih zvaničnika koji poštuju Armiju RBiH i borce koji su spriječili nestanak države i ostvarenje fašističkih i genocidnih agresorskih namjera – jeste da bar minimalnim političkim angažmanom – usvajanjem adekvatnog boračkog zakona, vrate dug braniocima Bosne i Hercegovine.

Federalni zvaničnici se nalaze pred moralnim popravnim ispitom, ili će odmah staviti u proceduru oba doma Parlamenta Federacije BiH zakon o boračkim pravima shodno zahtjevima sa boračkih protesta, ili će u suprotnom snositi posljedice i trajnu sramotu zbog izdaje boraca koji su odbranili državu i njihove dobro plaćene ali nezaslužene pozicije, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

15.04.2018.

You may also like...