16.12.2016. – u povodu Prijedloga Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju Federacije BiH kojim se ugrožava egzistencija penzionera

Prijedlog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju Federacije BiH kojeg je usvojio Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH glasovima koalicije SDA, HDZ i SBB – ugroziće egzistenciju gotovo 90 odsto radnika u realnom sektoru koji se trebaju penzionisati, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Usvajanjem ovog Zakona stvoreni su uslovi za dodatno bogaćenje političkih elita sa visokim platama, dok će ostali građani u Federaciji biti svedeni na rub egzistencije, jer će moći ostvariti samo minimalne penzije.

Naopake i po građane pogubne reforme Vlade Federacije i putem usvojenog Zakon o PIO/MIO ugrožavaju egzistenciju građana, te delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH imaju moralnu i građansku obavezu odbiti nemoralni Prijedlog zakona, kako bi se spriječile dugoročne posljedice po egzistenciju najugroženije kategorije stanovništva, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

16.12.2016.

You may also like...