17.03.2018. – u povodu skandaloznog prebrojavanja Tuzlaka po nacionalnoj osnovi od strane gradonačelnika Jasmina Imamovića i SDP-a

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović smatra skandaloznim istup gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića na press konferenciji, u kojem se na morbidan i degutantan način vrši nacionalna segregacija građana Tuzle. Prebrojavanje Hrvata koji su u Tuzli na čelnim funkcijama, kako bi se još više dalo na značaju već viđenim političkim podmetanjima Dragana Čovića, neprimjereno je posebno iz razloga što dolazi od strane SDP-a koji se predstavlja multietničkom i građanskom strankom. Protiv nacionalizma se ne može boriti novim nacionalizmom, nego isključivo multinacionalizmom, posebno u Tuzli u kojoj se nikada građani nisu dijelili po nacionalnoj osnovi, upozorio je Mirnes Ajanović.

Gradonačelniku Jasminu Imamoviću, kao lokalnom političaru, i njegovoj administraciji predlažemo da se adekvatno posvete rješavanju egzistencijalnih potreba građana Tuzle, jer im je to i poslovna obaveza, i da ne koriste montirane međunacionalne sukobe kako bi prikrili vlastiti nerad skrećući pažnju građana na Tuzli neprimjerene teme koje nikako ne utiču na kvalitet svakodnevnog života građana, ističe predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

17.03.2018.

You may also like...