26.06.2020. – u povodu javnog priznanja Gradskog štaba civilne zašite Tuzle da tokom pandemije nije bilo nabavki

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid='av-kbwonnfm’ admin_preview_bg=”]

Saopštenje za javnost Gradskog štaba civilne zaštite Tuzle (25. 6. 2020.), kojim je izvršeno javno priznanje da tokom pandemije nije bilo nikakvih nabavki, obavezuje na smjenu načelnika Štaba Slavka Stjepića ali i komandanta Štaba Jasmina Imamovića. U saopštenju je u povodu zahtjeva vijećnika za raspravu na sjednici Gradskog vijeća o utrošku sredstava u toku pandemije navedeno, citiramo: “Nije moguće podnijeti izvještaj o javnim nabavkama u vremenu pandemije, jer u tom vremenu nikakvih nabavki, pa ni javnih, nije ni bilo. Nemoguće je izvijestiti o nečemu čega nije bilo.”, završen citat.

je da u toku proglašenja stanja prirodne nesreće i pandemije nije vršena nabavka dezinfekcionih sredstava, zaštitnih maski i rukavica i ostalih sredstava kako bi se građani zaštitili od pandemije i zbrinuli od posljedica – i pored okolnosti da je u aprilu po Odluci Gradskog vijeća Gradski štab civilne zašite raspolagao sa sredstvima od oko tri miliona maraka, ne uključujući majski rebalans Budžeta, te je opravdano vijećničko pitanje – gdje su pare.

za javnost Gradskog štaba civilne zaštite usmjereno je i u cilju demanta saopštenja  jednog kluba vijećnika o vremenu nabavke 27 laptopa za 71.790 KM, međutim, Gradski štab nije ni demantovao da se radi o bezobzirno luksuznim gejmerskim laptopima po prostoj računici od po 2.700 maraka, koji su kupljeni za šefove administracije Jasmina Imamovića i druga lica, da bi pored službenih računara elita mogla na gejmerskim laptopima „raditi prekovremeno” kod kuće, iako je u proteklih pet godina utrošeno oko pola miliona maraka na računarsku opremu.

Javno priznanje Gradskog štaba civilne zaštite Tuzle da tokom pandemije nije vršena bilo kakva nabavka obavezuje Gradsko vijeće na raspravu, te BOSS ostaje pri zahtjevu da se rasprava uvrsti u sjednicu zakazanu za 30. juni.

26.06.2020.

[/av_textblock]

You may also like...

Komentariši