27.07.2018. – u povodu antifašističkog praznika – 27. jula, Dana ustanka naroda Bosne i Hercegovine i Hrvatske protiv fašizma

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je svim građanima Bosne i Hercegovine i Hrvatske čestitku u povodu 77. godišnjice od dana kada su partizani 1941. godine otpočeli oružani ustanak protiv fašizma, napadom u Drvaru i drugim mjestima u BiH na Hitlerove fašističke formacije, u čijem sastavu su bili domaći izdajnici i domobrani. Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović je istakao da je 27. juli zajednički praznik antifašista BiH i Hrvatske, jer su partizani iz Like istog dana napali domaće izdajnike u selu Srb u Hrvatskoj, otpočinjući tako sa ostalim narodima BiH zajedničku narodnu revoluciju protiv fašističkih okupatora i njihovih domaćih sluga.

Fašizam nije nestao, i pojavljuje se u podmuklijem obliku, jer su evidentna negiranja borbe antifašista i slavljenje Hitlerovih sluga i monstruoznih zločinaca.
Građani su i tokom agresije na BiH 1992. – 1995. godine pokazali dosljednost antifašističkom opredjeljenju boreći se protiv sljednika Hitlerovih sluga. Dužni smo nastaviti tekovine antifašističke revolucije i Titovih partizana, koji su zajedno sa svjetskom antifašističkom koalicijom pobijedili Hitlera, te predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, u ime Dana ustanka naroda BiH, upućuje čestitke svim borcima antifašistima i građanima, uz pozdrav – SMRT FAŠIZMU!!!

27.07.2018.

You may also like...