27.07.2020. – u povodu antifašističkog praznika – 27. jula, Dana ustanka naroda BiH protiv fašizma

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid='av-kddjv4cb’ admin_preview_bg=”]

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je svim građanima Bosne i Hercegovine čestitku u povodu 79. godišnjice od dana kada su partizani 1941. godine počeli oružani ustanak protiv fašizma, napadom u Drvaru i drugim mjestima u BiH na Hitlerove fašističke formacije, u čijem sastavu su bili i domaći izdajnici. Većina građana su i tokom agresije na BiH 1992. – 1995. godine pokazali dosljednost antifašističkom opredjeljenju boreći se protiv sljednika Hitlerovih sluga.

Međutim, potrebno je ponovo upozoriti da fašizam nije nestao, i pojavljuje se u podmuklijem obliku, jer su evidentna negiranja borbe antifašista i slavljenje Hitlerovih sluga i monstruoznih zločinaca, posebno od strane vladajućih nacionalnih stranaka, uključujući i brojne lažne antifašiste koji se pokušavaju poturiti građanima kao socijaldemokratska alternativa i ljevica.

Antifašistički praznik obavezuje i na dužnost suprotstavljanja svim fašistima uključujući i moderne antiantifašiste, a kako bi se nastavile tekovine antifašističke revolucije i Titovih partizana, koji su zajedno sa svjetskom antifašističkom koalicijom pobijedili Hitlera.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, u ime Dana ustanka naroda BiH, i u inat fašistima i lažnim antifašistima, upućuje čestitke svim borcima antifašistima u oba odbrambena rata i svim građanima antifašistima, uz pozdrav – SMRT FAŠIZMU i antifašističku himnu – PADAJ SILO I NEPRAVDO, koja prikrivene fašiste i lažne antifašiste dovodi u stanje teškog psihičkog poremećaja.

U prilogu: Link videa sa obilježavanja 70 godina od ustanka naroda BiH, u Tuzli:

27.07. 2020 .

[/av_textblock]

You may also like...

Komentariši