28.04.2003. – u povodu zahtjeva predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovica Opstinskom vijecu Tuzla

Press konferencija

 

u povodu zahtjeva predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića Opštinskom vijeću Tuzla za donošenje odluke o proglašenju 25. maja danom žalosti na području opštine

 

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, uputio je zahtjev Opštinskom vijeću Tuzla,            da se u znak sjećanja na 71 žrtvu zločinačkog masakra na Kapiji i sve žrtve agresije na BiH – 25. maj proglasi danom žalosti na području opštine.

BOSS na ovaj način želi spriječiti skrnavljenje uspomene na žrtve “Kapije”, kakvo se događalo u proteklih sedam godina, kada je SDP u Tuzli, u isto vrijeme dok traje komemoracija, zakazivao, kako piše i na plakatima SDP-a – narodna veselja.

SDP i Stranka penzionera/umirovljenika su svojim prošlogodišnjim odbijanjem da se stradanje tuzlanske i bh. mladosti ozvaniči kao dan žalosti, potvrdili svoje javno opredjeljenje – da se 25. maj slavi kao komunistički praznik, te da se priređuju narodna veselja na najtragičniji datum u istoriji grada.

BOSS smatra da se ovakva nemoralna politika SDP-a i Stranke penzionera/umirovljenika ni po čemu ne razlikuje od politike Karadžićevog SDS-a, koji je 11. jula u Srebrenici priređivao narodna veselja i slavio masakr nad civilima.

 

28.04.2003.

 

You may also like...