30. august 2000.

u povodu održane sjednice Kolegija Opštinskog Vijeća Tuzla

Kolegij Opštinskog Vijeća Tuzla je na jučerašnjoj sjednici prihvatio prijedloge vijećnika Bosanske stranke, Mirnesa Ajanovića za dopunu dnevnog reda 4. redovne sjednice Vijeća zakazane za 1. septembar.

Vijećnik Ajanović je predložio da se na sjednici raspravlja o problemu vodosnabdijevanja i kvaliteta vode, sa posebnim osvrtom na MZ Simin Han i Centar u kojima ne postoji gradski vodovod. Takođe, prihvaćen je prijedlog za osnivanje komisije za izmjenu naziva ulica, kako bi se što prije ukinuo i preostali naziv ulice po fašisti iz II svjetskog rata.

Kolegij se složio i sa Ajanovićevim prijedlogom donošenja odluke o vraćanju kontejnera za odvoz smeća, jer se pokazalo neefikasnim odlaganje smeća putem vrećica.

Na sjednici Vijeća raspravljaće se i o realizaciji Ugovora sa TVT i njegove eventualne revizije, ukoliko javnost ne bude adekvatno informisana o radu Vijeća i parlamentarnim aktivnostima u Opštini.

Kolegij je zaključkom prihvatio i prijedlog vijećnika Mirnesa Ajanovića da nadležni organi pripreme informaciju o listi boračkih porodica, sa kategorizacijom i prioritetima, radi iznalaženja rješenja u cilju obezbjeđenja plaćenog smještaja socijalno ugroženim deložiranim boračkim porodicama u privatnim objektima, do trajnog rješenja njihovog statusa.

You may also like...