Saopštenje za javnost – Mi u strahu nećemo živjeti; natjerat ćemo političare da žive u strahu da će izgubiti izbore

Na adresu BOSS – Bosanske stranke javio se Said Gušić, akter nedavno upućenih prijetnji klanjem publicisti Fatmiru Alispahiću, koji je izrazio žaljenje zbog svog postupka, a o čemu se BOSS oglasio javnim saopštenjem 27. 04. 2022. godine. Cijeneći moralni čin Saida Gušića, koji je svojim izvinjenjem potcrtao da društvene mreže ne smiju biti poligon za mržnju i prijetnje, moramo istaći da je problem ove prijetnje sekundarnog značaja u odnosu na činjenicu da je Facebook profil vijećnice iz SDA Nafe Omerović bio poligon za ispoljavanje govora mržnje i nasilja.

BOSS – Bosanska stranka smatra da postoji gradacija odgovornosti u ovom slučaju, jer izbrani politički predstavnici moraju biti primjer legalizma i sigurnosti, umjesto što su u ovom slučaju sami sebe predstavili kao poligon anarhizma i nasilja. Teško je očekivati da će se SDA i njen predsjednik Bakir Izetbegović baviti ovakvim slučajevima, jer su previše udaljeni i od naroda i stvarnosti, ali ipak se mora zahtjevati da djeluju prema svojim izabranim zvaničnicima i članovima na sprječavanju političkog huškanja i napadanja neistomišljenika, jer upravo na ovakvim slučajevima se stiče ili gubi demokratski i legalistički kredibilitet.

Sve dok se sve stranke ne ograde od sličnog ponašanja svojih izabranih zvaničnika i članova, a posebno SDA jer je sa profila SDA vijećnice pozivano na klanje, a sama vijećnica bila učesnica u uvredama, do tada se može smatrati da je upravo SDA sponzor nedopustivog verbalnog nasilja i borbe protiv neistomišljenika, uz javnu poruku da – mi u strahu nećemo živjeti – natjeraćemo političare da žive u strahu da će izgubiti izbore, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

You may also like...