Saopštenje za javnost u povodu kontaktiranja međunarodne zajednice od strane BOSS-a

U povodu ratnohuškačke retorike vladajućih nacionalističkih i profašističkih stranaka najavama i sponzorisanim reklamama tzv. mirne podjele države sa jedne strane i sa druge nadripatriotske otvorene prijetnje ratom, predsjednik BOSS – Bosanske stranke Mirnes Ajanović uputio je otvoreno pismo predstavnicima međunarodnih predstavništva u Bosni i Hercegovini i predstavnicima medija u BiH i inostranstvu, u kojem upozorava na važnost aktivnog učešća visokog predstavnika u BiH po pitanju rješavanja političke krize koja je zahvatila našu državu, istakao je predstavnik kabineta Bosanske stranke.

Provedba mira u Bosni i Hercegovini nakon ratnih dejstava podrazumjeva prihvatanje jedinstvene Bosne i Hercegovine i postepeno jačanje države za dobrobit svih njenih građana i naroda pa je nedopustivo dopustiti određenim političkim akterima širenje straha i panike u cilju vođenja politika zasnovanih na etničkim podjelama, istakao je Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS – Bosanske stranke.