Saopštenje za javnost u povodu novog nemoralnog djelovanja “licemjerne trojke”

Novo nemoralno djelovanje „licemjerne trojke“ nakon prijema 10.000 vakcina doniranih iz Srbije, ogleda se u izjavi Harisa Vranića, SDP-ovog ministra zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo, koji je stureno izjavio da je ovaj kanton sada u potpunosti spreman započeti proces masovne vakcinacije. Sramotno, ali i očekivano licemjerno, je i podvijanje repa “licemjerne trojke” koja je nedavno kupila jeftine političke poene kritikujući državnu vlast zbog primljenih 5.000 vakcina donacija iz Srbije, dok sada to isto čini i njihova Vlada, koja još nakon toga najavljuje i masovnu vakcinaciju, što je ismijano i od strane medija.

Bosanska stranka upozorava da je nedopustivo politikanstvo vladajućih stranaka u vrijeme velike dnevne smrtnosti, stradanja građana i straha od gladi zbog neodgovornog odnosa svih nivoa vlasti prema pandemiji – te da SDP, Naša stranka, Narodi i pravda i SDA, ali i svi ostali moraju prestati da se kao hijene mlate oko komada vlasti, jer je vrijeme za ozbiljnu i proaktivnu politiku koja će odgovoriti pandemijskom problemu koji je zadesio i našu državu – i to zajedničkim adekvatnim djelovanjem u cilju zaštite građana, upozorio je Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a.