Saopštenje za javnost u povodu obaveze ukazivanja na licemjerje političke organizacije “Naša stranka”

Politička je obaveza ukazivati na licemjerje političke organizacije “Naša stranka” kako se ne bi zaboravila opasnost kvazi populizma na čijim temeljima stoji i prilikom izbora za gradonačelnika Mostara, jer je svojom suzdržanosti pri izboru za gradonačelnika direktno podržala kandidata HDZ-a, te je time dokazala da je samo još jedna u nizu kvazi građansko-patriotski nastrojenih političkih organizacija, uz njihovu političku platformu da su Srbi u BiH ugroženi prevelikim brojem Bošnjaka, koju su očito proširili i na ugroženost Hrvata prevelikim brojem Bošnjaka.

Evidentno je da “njihova stranka” politički preživljava samo zahvaljujući glasovima probosanski orijentisanog stanovništva, a opet s druge strane upravo svom izbornom tijelu čini najviše štete radeći u interesu političkih organizacija koje se uporno trude razjediniti državu, uključujući sada i sljedbenike osuđenog udruženog zločinačkog poduhvata.

Svojim poltronskim djelovanjem pokazali su da im je preča “njihova stranka” nego interes većine građana na prostoru Mostara, jer svojim glasovima nisu spriječili da jedan od najvećih političkih kočničara razvoja ove države, HDZ, doživi moralni poraz u tzv. “stolnom gradu” i time bude demotivisan za nastavak razjedinjavajuće politike. Svaka iole ozbiljna politika ima obavezu da u vrijeme obaveze odbrane opšteg državnog dobra stane u red zajedno sa svim snagama koji se bore za isto, nevezano za stranačku pripadnost. Kada izabrani zvaničnici, posebno koji su na pozicijama vlasti, sebi dopuste da u ključnim momentima djeluju lično-interesno ili u interesu stranke, a ne države, time samo pokazuju svu opasnost djelovanja na uništenju opšteg dobra. Politika ne smije biti sujeta, nemoralni lični interesi, durenje i zadrtost, već ozbiljna djelatnost koja u svakom momentu zahtjeva prepoznavanje prilika za djelovanje u opštem interesu države stoga je bilo logično podržati građansku ideologiju u Mostaru, ma od koga ona došla, jer upravo pomenuta “Naša stranka” jedino i egzistira tamo gdje se zagovora građanska država, istakao je Kenan Gutić, član Glavnog odbora BOSS-a.

You may also like...