Saopštenje za javnost u povodu sramoćenja građana Bosne i Hercegovine i Ustavnog suda BiH od strane članova Predsjedništva BiH

Ustavni sud BiH Odlukom AP 3932/21 od 23.2.2022. godine presudio je da su epidemiološke V/T/P mjere – neustavne i nezakonite, da ozbiljno krše ljudska prava i da su suprotne vladavini prava i demokratskom poretku, međutim predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović organizovali su 1. marta Svečanu akademiju uz naznaku da na ulazu na prijem važi VTP pravilo. Time su članovi Predsjedništva BiH postupili suprotno presudi Ustavnog suda BiH, djelovali su neustavno, nezakonito, nehumano i diskriminatorski ponižavajući učesnike i sve građane Bosne i Hercegovine u svrhe ostvarivanja ekstra profiterskog interesa farmaceutske mafije i  totalitarnog svjetskog poretka.

Nedopustivo je da Predsjedništvo BiH nastavlja djelovati suprotno odlukama Ustavnog suda BiH, posebno imajući u vidu ogroman broj znatno plaćenih savjetnika koji su dužni da članove Predsjedništva BiH informišu o svim događajima. Pored činjenice da država troši ogroman novac na neinformisano Predsjedništvo BiH, zabrinjava što su se dva člana Predsjedništva BiH iz Federacije BiH ponašali kao Milorad Dodik koji ne poštuje odluke Ustavnog suda BiH, te BOSS zahtijeva njihovo javno izvinjenje građanima zbog nanesene sramote i poniženja, istakao je Mirnes Ajanović predsjednik BOSS-a.

You may also like...