02. april 2000.

u povodu ponovnog, grubog onemogućavanja izborne kampanje Bosanske stranke od strane Opštinske vlasti u Tuzli

Danas, 2. IV 2000. u 11 sati i 55 minuta na izbornom štandu Bosanske stranke, putem kojeg se građanima Opštine Tuzla prezentiraju fotografije o neradu Opštinske vlasti – došlo je do ponovnog, grubog onemogućavanja predizborne kampanje Bosanske stranke od strane Opštinske vlasti.

Inspektori opštinske Službe za inspekcijske poslove, Čosičkić Sead, Karabegović Zdenka i treće lice koje se nije htjelo predstaviti, pod izgovorom da se radi o korištenju javne površine, pred velikim brojem prisutnih građana pokušali su ukloniti pano sa fotografijama o neradu opštinske vlasti koji BOSS prezentira po mjesnim zajednicama Opštine Tuzla – iako je BOSS o svojim aktivnostima uredno obavijestio nadležne organe i institucije, IPTF, Lokalnu izbornu komisiju i organe MUP-a.

Ovaj novi incident je još jedan primjer totalitarnosti opštinske vlasti, odnosno SDP-a koji čak i u izbornoj kampanji krši pravila i propise OSCE-a, narušava demokratske slobode i uskraćuje pravo građanima na tačno informisanje.

Obzirom da se očigledno radi o pokušaju sprječavanja Bosanske stranke da upozna građane o neradu opštinske vlasti u protekloj godini, odnosno o grubom onemogućavanju predizborne kampanje – Bosanska stranka zahtijeva od Izborne apelacione potkomisije da sankcioniše vladajući SDP.

You may also like...