04.07.2003. – u povodu sve ucestalijih slucajeva eskalacije fasizma u BiH

Press konferencija

u povodu sve učestalijih slučajeva eskalacije fašizma u BiH, te u povodu poziva BOSS- federalnoj parlamentarnoj Komisiji za usaglašavanje zakona – da u interesu građana podrži amandman o zabrani i krivičnom sankcionisanju fašističkog djelovanja

Predsjednik BOSS-a i federalni poslanik Mirnes Ajanović, održao je na Partizanskom spomen groblju u Tuzli press konferenciju, putem koje je izrazio najoštriju osudu eskalacije fašizma u BiH, te fašističkog vandalizma nad tuzlanskim spomenicima palim borcima antifašističkog rata.

Posebno zabrinjava činjenica, da i danas, gotovo šezdeset godina nakon kapitulacije fašističkog pokreta, postoje pojedinci i grupe koji fašizam baštine u najizvornijem obliku – što ilustruje i redovno skrnavljenje antifašističkih spomen obilježja u BiH, istakao je Ajanović.

BOSS poziva federalnu parlamentarnu Komisiju za usaglašavanje zakona, da prilikom razmatranja amandmana na Prijedlog krivičnog zakona, obavezno uzme u obzir sve češću eskalaciju fašizma, te da postupi u interesu građana a ne visokog predstavnika i OHR-a, tako što će podržati usvojeni amandman poslanika Mirnesa Ajanovića – kojim se zabranjuje i krivično sankcioniše fašističko djelovanje.

Predsjednik BOSS-a i federalni poslanik Mirnes Ajanović je uputio čestitke i građanima S.A.D. za Dan nezavisnosti – izrazivši punu podršku BOSS-a nastojanjima američke administracije, da spriječi djelovanje terorističkog četničkog ravnogorskog pokreta i drugih fašistički nastrojenih grupa i pojedinaca koji predstavljaju prijetnju za mir u BiH i šire.

 

4. juli 2003.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...