11.11.2020. – u povodu ponovnog uvođenja policijskog sata na području Federacije BiH u svrhe omogućavanja nesmetane izborne prevare od strane vlasti

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid='av-khd7evoz’ admin_preview_bg=”]

Najnovija mjera Kriznog štaba FBiH o ponovnom uvođenju policijskog sata na prostoru cijele Federacije potpuno je nepotrebno maltretiranje građana, a upućuje i na zloupotrebe ovlaštenja u cilju montiranja izbornog procesa koji je u samoj završnici i omogućavanja nesmetane izborne prevare od strane vlasti, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Uvođenje policijskog sata pred održavanje izbora daje osnovanu sumnju u namjeru onemogućavanja glasanja dijaspore koja je namjeravala direktno glasati u BiH, a sada je sigurno da će otkazati dolazak zbog zabrane kretanja, jer vladajućim strankama odgovara izostanak sa izbora birača koji nisu interesno vezani za vlast.

Takođe, uvođenje policijskog sata koji će biti na snazi za vrijeme održavanja izbora i kada članovi biračkih odbora, posmatrači i mnogi drugi angažovani građani moraju biti u pokretu i do ranih jutarnjih sati, ukazuje na pokušaj pravljenja uslova za izbornu krađu od strane vladajućih stranaka, koje će koristiti represiju vlasti da mogu bez svjedoka namještati izborne rezultate.

Zabrana kretanja u periodu od 23 do pet sati mora se odmah ukinuti, jer nema nikakve veze sa mogućim širenjem koronavirusa, jer je apsurdno smatrati da je tada koronavirus najopasniji, a ukoliko je problem okupljanje građana u ugostiteljskim objektima, kako navode, mjera se može sprovesti kroz zabranu rada ugostiteljskim objektima u navedenom periodu.

Bosanska stranka poziva domaće i međunarodne nevladine organizacije koje nadgledaju izborni proces u BiH, kao i predstavnike Međunarodne zajednice u BiH, da zaustave otvoreni pokušaj montiranja izbornog procesa od strane vladajućih stranaka kroz zloupotrebu Kriznog štaba Federacije BiH.

11.11.2020.

[/av_textblock]

You may also like...

Komentariši