11.12.2003. – u povodu povlacenja od strane Vlade FBiH

Press konferencija

u povodu povlačenja od strane Vlade FBiH, Prijedloga mjera za poboljšanje materijalnog i socijalnog statusa penzionera/umirovljenika iz parlamentarne procedure – na neodređeno vrijeme

BOSS upozorava federalnu Vladu, da povlačenje prijedloga mjera za poboljšanje materijalnog i socijalnog statusa penzionera iz parlamentarne procedure, ne smije rezultirati odugovlačenjem ili izostankom isplate pola dugujuće penzije do kraja godine, ukoliko Vlada ne bude u stanju obezbijediti isplatu jedne dugujuće penzije u cjelini.

BOSS zahtijeva da Vlada FBiH – do 22. decembra, kada je zakazana sjednica federalnog Parlamenta, dostavi preciznu razradu 14 penzionerskih zahtjeva, koje je u vidu zahtjeva za izradu Akcionog plana i prijedloga mjera u saradnji sa Udruženjem penzionera/umirovljenika, u parlamentarnu proceduru dostavio federalni poslanik Mirnes Ajanović.

Takođe, BOSS zahtijeva od Vlade FBiH da se obaveže na redovno mjesečno izvještavanje Parlamenta FBiH o toku i rezultatima realizacije Akcionog plana i prijedloga mjera za poboljšanje ekonomskog statusa penzionera/umirovljenika u Federaciji BiH.

 

11.12.2003

You may also like...