12.12.2002. – u povodu zahtjeva BOSS-a – da se omoguci obestecenje za 67 demobilisanih boraca

Press konferencija

 

u povodu zahtjeva BOSS-a – da se omogući obeštećenje za 67 demobilisanih boraca, kojima su vijećnici SDP-a u OV Tuzla brutalno onemogućili ostvarivanje prava na rješavanje stambenog pitanja

 

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, uputio je otvoreni poziv Opštinskom vijeću – da obešteti 67 boračkih porodica kojima su vijećnici SDP-a brutalno onemogućili ostvarivanje prava na rješavanje stambenog pitanja, samo zato što poslanici opozicije nisu dozvolili da se Seadu Avdiću omogući privilegija, da pored luksuznog stana,                 po povoljnoj cijeni – kupi opštinsko zemljište i na njemu izgradi porodičnu kuću.

Prezentiran je izvod iz stenograma sa 25. sjednice Opštinskog vijeća, gdje je zabilježeno da je SDP, zbog narušenih ekstra interesa Seada Avdića, iz osvete onemogućio 67 boračkih porodica da ostvare pravo na kreditna sredstva i stan, uz obrazloženje funkcionera SDP-a Ivice Segata da su, citat: “…slatko skinuli tačku 7. zbog Seada Avdića”, završen citat.

Obzirom da je na snagu stupio federalni Zakon koji ne dozvoljava umanjenje tranše za kupovinu opštinskog zemljišta, SDP je demobilisanim borcima, onemogućavanjem dobijanja kreditnih sredstava, nehumano oduzeo svaku mogućnost da povoljnijom kupovinom opštinskog zemljišta riješe stambeni problem, istakao je federalni poslanik Džems Sulejmanagić.

BOSS i ovom prilikom podsjeća građane BiH, da nenarodna politika koju vode stranke poput SDP-a, djeluje isključivo u pravcu omogućavanja nemoralnih privilegija funkcionerima preko leđa branitelja BiH.

 

12.12.2002.

 

You may also like...