13. januar 2000.

u povodu nemara opštinskih vlasti sa područja Federacije BiH – za rješavanje komunalnih problema i posljedica nastalih prošlomjesečnim vremenskim nepogodama

Bosanska stranka ocjenjuje nemarnim i neodgovornim ponašanje opštinskih vlasti sa područja Federacije BiH – koje svake godine iznenadi snijeg u decembru. Kao primjer nemara i nesposobnosti može poslužiti Tuzlanski Kanton, posebno Opština Tuzla koja bi kao središte kantona trebala biti primjer organizacije ostalim opštinama. Opštinska vlast Tuzle izdvojila je hiljade KM iz opštinskog budžeta za raznorazne bankete i proslave, dok je grad dočekao Novu godinu i tri vjerska blagdana – sa gomilama snijega, leda i smeća na ulicama.

Nevjerovatno je da se iz godine u godinu sve ponavlja, a opštinska vlast i dalje ne pokazuje nimalo brige za rješavanje komunalnih problema grada. Za održavanje čistoće grada od 150.000 stanovnika angažovano je osam radnika – što je samo jedan od dokaza za tvrdnju o nesposobnosti opštinske vlasti.

Bosanska stranka tim povodom poziva opštinske vlasti Tuzle da se zbog građana u čijem bi interesu morali da rade, ali i zbog davanja pozitivnog primjera drugim opštinama, uzdignu iznad mišljenja o vlastitoj nepogrješivosti i konačno počnu rješavati probleme koji su im osnovna nadležnost.

Takođe, BOSS podsjeća vlasti Opštine Tuzla da su dužni obeštetiti sve građane koji su, zbog njihovog nemara da se očiste ulice od snijega i leda, zadobili tjelesne povrede padom ili saobraćajnim udesom.

You may also like...