14. septembar 2002.

u povodu zvanične potvrde izjava Vojislava Koštunice o namjeri podjele BiH

Kandidat BOSS-a za Predsjedništvo BiH Faruk Balijagić, nakon zvanične potvrde izjava Vojislava Koštunice o namjeri podijele BiH, ponovo je upozorio da je u toku pripremanje terena za novi balkanski regionalni poredak, na koji indirektno poziva i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Faruk Balijagić je istakao – da u poziciji gdje su Bošnjaci već odavno ugrožen nacionalni subjekt, antibošnjački i antibosanski nastrojenom lobiju, koji ima nemalu podršku domaćih izdajnika, odgovara situacija da se nakon ekonomskog i političkog minoriziranja, Bošnjaci – i geografski dovedu u inferioran položaj. Konkretno, Koštuničina izjava nije ništa drugo do pokušaj da se novom regionalnom podjelom bošnjačkom narodu oduzme teritorija na kojoj ostvaruje suverenitet.

Jedini adekvatan način da se osnaži položaj BiH, i Bošnjaka kao konstitutivnog naroda koji svoj suverenitet ostvaruje putem jedinstvene BiH u njenim avnojevskim granicama, jeste borba za dobijanje tužbe BiH protiv SR Jugoslavije za genocid, kojom se Jugoslavija mora natjerati na plaćanje ratne odštete. To je karta za budućnost Bosne i Hercegovine, još jednom je naglasio Faruk Balijagić, kandidat BOSS-a za Predsjedništvo BiH.

You may also like...