15.04.2020. – u povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid='av-k9yo0gkw’ admin_preview_bg=”]

Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine jedan je od najvažnijih i najčasnijih praznika u modernoj istoriji BiH, jer je Armija RBiH, uz teritorijalnu odbranu i ratnu policiju, bila okosnica stvaranja i očuvanja cjelovite i multietničke države konstitutivnih bh. naroda, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Dužnost svih izabranih zvaničnika koji poštuju Armiju RBiH i borce koji su spriječili nestanak države i ostvarenje fašističkih i genocidnih agresorskih namjera – bila je i ostala da budu u kontinuiranom djelovanju u cilju vraćanja  duga braniocima BiH..

Borački protesti u septembru 2018. godine, kada su borci mirnim protestima bili prinuđeni tražiti donošenje boračkog zakona i brutalna naredba vlasti da se pretuku borci, uz upotrebu policijskih pasa i svojevrsnih bojnih otrova koji su ugrozili zdravlje boraca – ostaće trajna sramota svim izabranim zvaničnicima zbog izdaje boraca koji su odbranili državu i njihove dobro plaćene ali nezaslužene pozicije, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović..

15.04.2020.

[/av_textblock]

You may also like...

Komentariši