29.02.2020. – u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid='av-k7cdp4yt’ admin_preview_bg=”]

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović upućuje građanima najiskrenije čestitke u povodu 28. godišnjice Dana nezavisnosti BiH, ističući da su građani i boračke organizacije prisiljeni da se i protestima ponovo bore za egzistenciju svojih porodica i nezavisnost države od nemoralnih političara, tajkuna i svih vrsta ratnih i poratnih profitera i mafijaša.

Prvog marta 1992. godine građani su odlučili da BiH nastavi historijski hod kao suverena i samostalna država svih njenih građana i naroda, a za slobodu u nezavisnoj državi izborili su se dostojanstveni ljudi i patriote, koje je snažna svijest o pripadnosti bosanskom tlu i bosanskom podneblju vodila u neravnopravnu i bespoštednu borbu. I u ovim teškim vremenima, punim novih prijetnji i izazova jer vladajući političari redovno varaju i izdaju građane, mora se pokazati spremnost za očuvanje svih vrijednosti izborenih u najtežim ratnim uslovima.

U ime svih koji su svoje živote dali za nezavisnost BiH, njihovih porodica i svih građana koji su branili državu od agresora, obaveza je stvaranje navike suprotstavljanja nemoralnoj politici i političarima i time pokazati snažnu odlučnost doprinosu razvoja demokratske, humane i pravedne Bosne i Hercegovine, države koja će biti po mjeri svih njenih građana, i za kakvu su se i izjasnili na referendumu, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

29.02.2020.

[/av_textblock]

You may also like...

Komentariši