17.01.2001. – u povodu posljednjeg apela Bosanske stranke

u povodu posljednjeg apela Bosanske stranke da se spriječi imenovanje lica osumnjičenih za kriminal na najviše funkcije u Tuzlanskom kantonu

 

Danas je Bosanska stranka Regionalnom centru OSCE u Tuzli dostavila krivičnu prijavu i dokumente koji dokazuju da je Selim Bešlagić počinio brojne zloupotrebe položaja i kriminalne radnje, te da bi njegov izbor za guvernera Tuzlanskog kantona bio greška sa nesagledivim posljedicama.

BOSS očekuje da će OSCE, nakon sprovedene istrage, u skladu sa svojim ovlaštenjima, osporiti odluku Kantonalne Skupštine i u slučaju eventualnog izbora – smijeniti Selima Bešlagića sa funkcije guvernera.

Bosanska stranka upućuje posljednji apel poslanicima u Skupštini Tuzlanskog kantona da spriječe imenovanje Selima Bešlagića na funkciju guvernera, jer će u protivnom snositi odgovornost za blokadu Kantona koja će nastupiti uskoro kada se Bešlagić i njegovi saradnici nađu pred licem pravde. Kantonalni poslanici ne mogu reći da nisu znali i da nisu bili upozoreni.

Bosanska stranka je za guvernera Tuzlanskog kantona kandidovala Izeta Žigića, dosadašnjeg predsjednika Kantonalne Skupštine, i spremna je podržati bilo kojeg drugog kandidata za koga ne postoje sumnje da je umiješan u kriminalna djela i zloupotrebu položaja.

You may also like...