17.06.2002. – povodom Otvorenog poziva Bosanske stranke

Press konferencija

 

povodom Otvorenog poziva Bosanske stranke, strankama koje učestvuju na predstojećim Opštim izborima u BiH, da angažuju mlade ljude na svojim stranačkim listama

 

Bosanska stranka osuđuje pasivnost vlasti, koja ne čini ništa kako bi se sačuvala omladina, koja masovno napušta Bosnu i Hercegovinu. Razlog tome je, prije svega, egzistencijalne prirode, nemogućnost zaposlenja, te donekle i nemogućnost adekvatnog školovanja i uključenja u društveno politička zbivanja. Nedovoljna spoznaja o važnosti investicija u znanje i pamet ljudi, je glavni razlog svih negativnih dešavanja na ovom polju. Većim ulaganjem u školstvo ojačali bi se intelektualni kapaciteti građana, koji nestaju sa ovih prostora.

Bosanska stranka se istinski bori za prava mlade populacije u BiH. Dokaz tome je izglasano skraćenje vojnog roka, na inicijativu BOSS-a, kao i zastupljenost mladih u stranačkim organizacijama na svim nivoima. BOSS će nastaviti kontinuiranu borbu u zakonodavnim tijelima vlasti, za donošenje zakona o prestanku obaveze služenja vojnog roka. Nekoliko regruta na odsluženju vojnog roka, naše društvo koštaju otvaranja jednog radnog mjesta.

Mladi članovi Bosanske stranke zauzimat će i važne pozicije na listama za predstojeće Opšte izbore, jer je došlo vrijeme uključivanja mladog čovjeka u društveno-politička zbivanja i njihovom angažmanu u istim.

Konačno je došlo vrijeme da se prestane sa iskorištavanjem mladih u cilju osiguravanja ličnih interesa i foteljaških ambicija već istrošenih političkih fosila. Bosanska stranka poziva vodstva stranaka koje će učestvovati na predstojećim izborima, da u interesu Bosne i Hercegovine, koja će uskoro postati država penzionera, uključe mlade članove u dalje krojenje sudbine BiH, kandidirajući ih na vrhu svojih stranačkih lista za naredne izbore.

 

17.06.2002.

 

You may also like...