17.11.2001. – u povodu ponovnog pokusaja prevare penzionera i bh. javnosti

Press konferencija

 

u povodu ponovnog pokušaja prevare penzionera i bh. javnosti, od strane predstavnika Stranke penzionera F BiH

 

Bosanska stranka osuđuje istup predsjednika Stranke penzionera FBiH Huseina Vojnikovića, koji neistinitim navodima pokušava demantovati činjenice prezentirane federalnom Parlamentu i javnosti, o sramnom pokušaju predstavnika Stranke penzionera da u dogovoru sa SDP-om – poslanicima podvale još jedan zakon koji onemogućava usklađivanje rasta penzija sa rastom plata.

Federalni poslanik Džems Sulejmanagić je istakao da predsjednik Stranke penzionera pokušava obmanuti javnost da su kroz ponuđeni zakon tražili usklađivanje penzija sa rastom plata. U članu 51. Nacrta zakona, koji je predložen ispred Stranke penzionera, definisano je da se svaka tri mjeseca razmatra samo mogućnost usklađivanja penzija sa rastom plata, a da se usklađivanje penzija vrši samo ako se steknu uslovi – što nije ništa drugo nego pokušaj podmetanja kukavičjeg jajeta, odnosno podvaljivanje starog zakona u novom pakovanju.

Prekid TV prijenosa prije početka rasprave o ponuđenom Nacrtu zakona i stenogram sa posljednje sjednice federalnog Parlamenta – neoboriv su dokaz da su Stranka penzionera i SDP pokušali obmanuti poslanike i oštetiti penzionere, jer se zakonom moralo nedvosmisleno definisati – da će se rast penzija obavezno usklađivati sa rastom plata.

Da je riječ o unaprijed režiranom pokušaju obmane, dokazuje i izjava poslanika i pravnog eksperta Seada Hodžića, koji je za govornicom Parlamenta, nakon postavljenog pitanja – kako je moguće da odmah nakon istupa dopremijera, poslanik Stranke penzionera ima otkucane zaključke?, ustvrdio – da su zaključci napisani ranije i da je sve u povodu predloženog zakona – režirano.

 

 

17.11.2001.

 

 

 

 

 

 

You may also like...