25.01.2001. – u povodu zvanicnog ustupanja materijala OHR-u i OSCE-u od strane Bosanske stranke

u povodu zvaničnog ustupanja materijala OHR-u i OSCE-u od strane Bosanske stranke, kojima se dokazuje krivična odgovornost Selima Bešlagića, kao i čelnika Federalne policije u Tuzli i Kantonalnog tužilaštva zbog sprečavanja istrage

 

Bosanska stranka je danas Uredu visokog predstavnika i OSCE-u zvanično dostavila krivične prijave i dio izvještaja Finansijske policije od 4300 stranica, kao dokaze o kriminalnim radnjama Selima Bešlagića, koji je bio prikrivan od strane šefa Odjeljenja Finansijske policije Tuzla Mustafe Šehovića, Kantonalnog tužioca Ize Tankića, kao i opštinskog tužioca Šesenama Ćosića – čime su se ovi državni funkcioneri direktno stavili u zaštitu kriminala i kriminalaca.

Bosanska stranka je javnosti prezentirala dio konkretnih dokaza i pripremljenih krivičnih prijava o kriminalnim radnjama bivšeg načelnika Opštine Tuzla i novoizabranog guvernera Tuzlanskog kantona Selima Bešlagića, kao i njegovih saradnika.

Skandalozna je činjenica da je kantonalni tužilac Izo Tankić za medije izjavio da             “nije nađen nijedan propust zbog kojeg bi bio stavljen zahtjev za provođenje istrage protiv Selima Bešlagića”, iako se uvidom u izvještaj Finansijske policije svako može uvjeriti da je Bešlagić počinio krivična djela.

Bosanska stranka smatra da zbog korumpiranosti kantonalnog tužioca Ize Tankića nije pokrenut krivični postupak protiv Selima Bešlagića, jer je očito da je mafijaška sprega politike i pravosuđa vjerovala da će zastrašivanjem i antidemokratskim pritiscima spriječiti da istina dođe do javnosti, a time i do odgovornosti pred zakonom i pravnom državom.

Bosanska stranka smatra da je ovaj slučaj dosad najveći ispit iskrenosti za međunarodnu zajednicu, Alijansu za promjene, ali i za kredibilitet našeg pravosuđa.

Istinu o kriminalnim i mafijaškim poslovima Selima Bešlagića, ali i korumpiranosti pravosuđa – više ništa ne može zaustaviti!

You may also like...