24.12.2003. – u povodu zahtjeva BOSS-a za odrzavanje zajednicke vanredne sjednice oba doma Parlamenta FBiH

Press konferencija

u povodu zahtjeva BOSS-a za održavanje zajedničke vanredne sjednice oba doma Parlamenta FBiH – u cilju usvajanja izmjene Budžeta FBiH za 2003. godinu, kojom se omogućava isplata pola zaostale penzije do kraja godine

 

Poslanik Bosanske stranke u Parlamentu BiH Muhamed Moranjkić, na današnjoj press konferenciji prezentirao je zvaničan zahtjev kojim predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović od predsjedavajućih oba doma Parlamenta FBiH zahtijeva – da se uoči održavanja redovne sjednice Doma naroda, 29. decembra održi vanredna sjednica oba parlamentarna doma, kako bi poslanici mogli zajednički raspravljati o usvajanju prijedloga izmjene Budžeta FBiH za 2003. godinu, u cilju obezbjeđenje isplate pola dugujuće penzije do kraja godine.

Isplata pola dugujuće penzije može se odmah realizovati iz sredstava privatizacijskog fonda koji je u iznosu od 20 posto namijenjen za popunjenje fonda PIO – za šta je po priznanju premijera FBiH saglasnost dao i MMF – ukoliko Parlament donese potrebnu odluku, definisanu izmjenom Budžeta koju je predložio predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Održavanjem vanredne sjednice bili bi ispunjeni zahtjevi Izvršnog odbora Saveza udruženja penzionera/umirovljenika FBiH – za isplatu pola dugujuće penzije do kraja godine, te bi se spriječilo da opravdano nezadovoljstvo penzionera kulminira socijalnim nemirima – za šta bi odgovornost, pored Vlade, snosile vladajuće SDA, HDZ i Stranka za BiH, istakao je poslanik Bosanske stranke u Parlamentu BiH Muhamed Moranjkić.

 

24.12.2003.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...