26.01.2017. – u povodu povećanja cijena karata u javnom prijevozu putnika i zahtjeva da naredne sedmice Gradsko vijeće Tuzla usvoji izmjene Odluke o komunalnom redu i druge potrebne mjere kako bi se zaštitili građani

Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzla je obavijestila predsjednika Kluba vijećnika BOSS-a Mirnesa Ajanovića da je po njegovom zahtjevu izvršena službena provjera, te da je utvrđeno povećanje cijena gradske vožnje za 50 odsto od strane privatnog lica DD “Gradski i prigradski saobraćaj” Tuzla. Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Edin Ajanović poništio je rješenje Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzla o zabrani povećanja cijena, prilikom proteklog povećanja cijena javnog prijevoza i time ostavio građane Tuzle u nemilosti lokalnog tajkuna.

Mirnes Ajanović je uputio zahtjev da se u sjednicu Gradskog vijeća Tuzla zakazanu za 31. januar uvrsti tačka dnevnog reda zbog povećanja cijena karata u javnom prijevozu putnika, sa zahtjevom da nadležne gradske službe predlože potrebne izmjene Odluke o komunalnom redu i druge potrebne mjere kako bi se zaštitili građani. Zakonom o komunalnim djelatnostima TK propisana je nadležnost Gradskog vijeća u regulisanju cijena javnog prevoza putnika, jer se radi o komunalnoj djelatnosti od javnog društvenog interesa i obavlja se kao javna služba bez obzira da li se vrši od strane privatnog lica, te se moraju usvojiti odluke koje će rezultirati da građani prestanu biti taoci lokalnih tajkuna i pogubne privatizacije javnih preduzeća, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

26.01.2017.

You may also like...