26.01.2018. – u povodu brutalne i podmukle klevete RTV 7 protiv Bosanske stranke

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović javno traži da se uredništvo RTV 7 javno izvini Bosanskoj stranci zbog brutalne klevete koja je prezentirana u njihovoj informativnoj emisiji Hronika dana (25. 1. 2018. godine), a koja je objavljena na njihovom web portalu.

RTV 7 je objavila, citiramo: „Senkić, član Komisije za informisanje u ime Bosanske stranke Mirnes Ajanović, prvo je, kako je istaknuto, grubim i krajnje neuljudnim riječima ispoljio ekstremnu mržnju i odbojnost prema ženama, grubo uvrijedio Merimu Softić, a zatim s ciljem da svoju grubost pojača, sve to i napisao na svom Facebook profilu“, završen citat, što je brutalna i podmukla kleveta, svojstvena samo režimskim medijima Sjeverne Koreje.

Ne ulazeći u raspravljanje da li je istinita navodna gruba uvreda drugarici vijećnici iz SDP-a, RTV 7 je javnosti predstavila da je privatni facebook komentar objavljen, kako je navedeno, kao da je Senkić – član Komisije za informisanje u ime Bosanske stranke Mirnes Ajanović ispoljio uvrede i ekstremnu mržnju prema ženama.

Navedena brutalna kleveta i obmanjivanje javnosti od strane medija koji se svake godine finansira iz Budžeta Grad Tuzla u iznosu od oko pola miliona maraka, upućuje na sumnju da iza naručivanja i mogućeg naređivanja klevetanja Bosanske stranke stoji gradonačelnik Jasmin Imamović i SDP. Ukoliko se ne objavi javno izvinjenje zbog brutalne i podmukle klevete,  BOSS će podnijeti prijavu Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH, ali i tužbu Općinskom sudu Tuzla, shodno odredbama Zakona o zaštiti od klevete Federacije BiH, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

26.1.2018.

You may also like...