27. januar 2001.

u povodu podnošenja prijave Ministarstvu pravde FBiH protiv tužilaca Ize Tankića i Šesenama Ćosića zbog prikrivanja krivične prijave protiv Selima Bešlagića

Bosanska stranka je uputila Ministarstvu pravde FBiH prijavu protiv kantonalnog tužioca Ize Tankića, zbog toga što je dana 18. I 2001. godine dajući izjavu za TVTK i dana 22. I 2001. godine dajući izjavu za “Dnevni avaz” – slagao da kandidat Alijanse za predsjednika TK Selim Bešlagić nije počinio kriminalne radnje, čime je Bešlagić nezakonito amnestiran.

Bosanska stranka je Ministarstvu pravde FBiH dostavila kopije utajenih krivičnih prijava Finansijske policije Tuzla, što dokazuje da su tužioci Izo Tankić i Šesenam Ćosić u službi prijavljenog Selima Bešlagića – kao nepoštenog političara, a ne u službi Ustava i zakona.

Bosanska stranka poziva Ministarstvo pravde FBiH da od Federalnog tužilaštva zahtijeva vladavinu zakona, a da se protiv korumpiranih tužilaca Ize Tankića i Šesenama Ćosića, kao i drugih počinilaca kriminalnih djela i korupcije preduzmu odgovarajuće zakonske mjere.

You may also like...