27. septembar 2002.

u povodu staljinističkog SDP-ovskog modela demokratije kojim predsjedavajući OV Tuzla Ilija Jurišić privatizuje funkciju i Vijeće, i onemogućava vijećnike da govore o kriminalu SDP-ovske vlasti

Bosanska stranka najoštrije osuđuje bezobraznu staljinističku samovolju SDP-a koji je putem svog funkcionera i predsjedavajućeg Opštinskog vijeća Tuzla Ilije Jurišića, koji je na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća, uz zdušnu podršku sekretara Vijeća Medihe Nuhbegović i očito po nalogu SDP-ovog načelnika Jasmina Imamovića, spriječio predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića – da u skladu sa vijećničkim mandatom govori o kriminalu vladajućeg SDP-a.

Ilija Jurišić je, očito vaspitan u duhu prepotentnog licemjerja svog stranačkog šefa Zlatka Lagumdžije, protivno članu 1.12. Osnovnih odredbi Izbornog Zakona BiH, oduzeo riječ vijećniku Mirnesu Ajanoviću i prekinuo sjednicu nakon što je Ajanović izjavio samo jednu rečenicu, citiramo: “Ova vlast je do savršenstva dovela jedino kriminal”, završen citat.

Staljinistički SDP-ovski model demokratije došao je do izražaja i nakon prekida sjednice, kada je predsjedavajući Ilija Jurišić, na sastanku predsjednika stranaka izjavio, citiramo: “Prekinuću sjednicu svaki puta kada neko kaže ono što mi se ne sviđa”.

BOSS zahtijeva od Izborne Komisije BiH da hitno sankcioniše samovolju funkcionera SDP-a, koji su privatizovali Opštinsko Vijeće Tuzla isključivo u cilju – da spriječe svaku retoriku usmjerenu protiv kriminala i korupcije.

You may also like...