17. maj 2002.

u povodu akta Opštinskog tužilaštva Tuzla kojim su demantovane optužbe protiv Mirnesa Ajanovića

Opštinsko Tužilaštvo Tuzla – na zahtjev Bosanske stranke za dostavljanje informacije,     da li je protiv Mirnesa Ajanovića podnesena krivična prijava i da li se provodi istraga zbog navodnog dvostrukog i nezakonitog korištenja stana – dostavilo je obavještenje broj: Kt. 679/01 od 12.5.2002. u kojem je naznačeno: “Na osnovu prikupljenih izvještaja i podataka nismo našli osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Mirnesa Ajanovića niti nekog od službenih lica”.

Takođe, Tužilaštvo je naznačilo: “Da Unger Zlatko nije podnio osobnu prijavu protiv Mirnesa Ajanovića niti nekog od službenih lica koji su učestvovali u dodjeli stana Mirnesu Ajanoviću”, čime je demantovano pisanje nekih medija da je šef tuzlanske Službe za inspekcije Zlatko Unger, podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika BOSS-a.

Dakle, u konkretnom slučaju, ne postoji ni krivična prijava, kako su to pokušali prikazati mediji koji su se stavili u službu funkcionera HDZ-a, nego je Tužilaštvo postupalo na osnovu dopisa Zlatka Ungera, koji se nakon provedenog postupka ispostavio – neistinit, odnosno izmišljen.

You may also like...