28.08.1999.

Saopštenje za javnost

u povodu skandaloznog javnog iznošenja neistina kantonalnog i opštinskog tužioca u Tuzli u slučaju kontrole zakonitosti rada u Opštini Tuzla od strane Finansijske policije

BOSS Logo 1

Bosanska stranka obavještava Ured visokog predstavnika, kao i zakonodavna tijela Tuzlanskog kantona i Federacije BiH da je u Opštini Tuzla na djelu zloupotreba tuzlanskog odjeljenja Finansijske policije u cilju skrivanja krivične odgovornosti za kriminalne radnje načelnika Tuzle Selima Bešlagića.

Izjave kantonalnog tužioca Ize Tankića, i opštinskog tužioca, a bivšeg advokata “socijaldemokrata” i Selima Bešlagića – Šesenama Ćosića, potvrđuju da je ulazak Finansijske policije u Opštinu Tuzla čisti formalizam, bez namjere da se objave kriminalne radnje načelnika Tuzle.

Postavlja se pitanje s kojim se pravom, osim ako ne rade za interese Selima Bešlagića, Kantonalno i Opštinsko javno tužilaštvo usudilo da tvrdi da se istraga ne vodi po zahtijevu Bosanske stranke, kada je istraga pokrenuta na osnovu dokumenta Kantonalnog tužilaštva Tuzla (Broj: Kta. 183/99) od 23.08.1999., u kome je rečeno da je poslanik Bosanske stranke, na bazi osnovanih i potvrđenih sumnji, inicirao istražni postupak.

Iz navedenih činjenica Bosanska stranka ima razloga da upozori javnost da bi ulazak tuzlanskog odjeljenja Finansijske policije u Opštinu Tuzla mogao biti farsa čiji je cilj da se kaže kako je istraga izvršena, a nije pronađeno ništa.

Bosanska stranka će na vanrednoj press konferenciji zakazanoj za ponedjeljak, na koju će biti pozvani i predstavnici OHR-a, prezentirati činjenice i dokumente kojima se potvrđuje političko instrumentaliziranje Kantonalnog i Opštinskog tužilaštva u cilju pokušaja skidanja krivične odgovornosti sa načelnika Tuzle Selima Bešlagića.

28.08.1999.

You may also like...