29.12.1999.

Saopštenje za javnost

u povodu svojevrsnog javnog poziva Opštinskog vijeća Tuzla na ugrožavanje života i bezbjednosti članova Bosanske stranke i njihovih porodica, zbog zalaganja BOSS-a da se sankcionišu kršenja ljudskih prava u ratnoj Tuzli

BOSS Logo 1

Bosanska stranka u povodu zaključaka sjednice Opštinskog vijeća Tuzla od 28. XII 1999., koje u boljševičko-komitetskom stilu pokušava članove BOSS-a i njihove porodice staviti van zakona i tako ih napraviti metom slobodnom za odstrijel – najavljuje press konferenciju na kojoj će biti prezentiran:

  1. dio izvještaja specijalnog izvjestitelja Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o kršenju ljudskih prava u ratnoj Tuzli
  2. javni istup Izvršnog odbora SDP-a BiH gdje je početkom tekuće godine, nakon     BOSS-ovog upozorenja da je u ratnoj Tuzli bilo kršenja ljudskih prava, rečeno “da je bilo pojedinačnog kršenja ljudskih prava u ratnoj Tuzli”.
  3. Ovi dokazi demaskiraju Opštinsko vijeće Tuzla koje je na svojoj sjednici od 28. XII 1999. usvojilo akt kojim je postalo saučesnik u prikrivanju nedjela funkcionera vlasti i ostalih koji su direktno odgovorni za kršenje Povelje UN-a o ljudskim pravima ili su “znali ili imali razloga da znaju da njihovi podređeni planiraju ili vrše zločine a nisu učinili ništa da ih u tome spriječe ili zbog toga kazne”.

BOSS pored predstavnika sredstava informisanja na press konferenciju poziva i predstavnike UN biroa za ljudska prava, Ombudsmena, OHR-a, OSCE-a, ECMM-a, IPTF-a i predstavnike ostalih organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Press konferencija Bosanske stranke održaće se u četvrtak 30. XII 1999. u 9.30 sati, u službenim prostorijama stranke u Tuzli – Stari grad 9.

29.12.1999.

You may also like...